Via Torri 62 Iano, Montaione, FI, Italia
+39 0 571 20125
info@belmontevacanze.com
Prijzen
Typisch Toscaanse wijnproeverij
Geniet van een heerlijk glas Chianti...
Typisch Toscaanse wijnproeverij

Geniet van een heerlijk glas Chianti en laat jezelf verwennen met een wijnproeverij!

Tijdens je vakantie in Toscane mag je de goede wijnen en oli‚Äėn niet missen uit de Chianti Classico regio Montaione, gelegen tussen Middeleeuwse stadjes San Gimignano en Volterra. De groene wijngaarden leveren ons vele rode en witte druiven, gerijpt onder de Toscaanse zon.

Locale wijnmakers als Eva en Leonardo van Argicola Beconcini in San Miniato kennen de fijne kneepjes van de kunst om goede wijn te produceren. Een wijnproeverij is een moment van genot, maar ook een gelegenheid om meer te leren over wijn en de productietechnieken. Hierdoor, na een wijnproeverij in Montaione, Toscane, zul je meer waardering hebben voor een goed glas rode Chianti of een Vernaccia uit San Giminano. 

Hierbij legt ze uit hoe ze haar druiventeelt omvormt tot heerlijke Chianti Classico. Na de rondleiding nemen Eva en Pietro je mee in hun thuis waar je kunt hun wijnen kunt proeven, samen met een hapje van typisch Toscaanse specialiteiten als crostini met ham, knoflookbrood met olijfolie of de lekkere cantucci met Vin Santo! De kosten per persoon voor de rondleiding met proeverij zijn 15 euro per persoon. Ter plaatse kun je ook flessen wijn, grappa en vin santo kopen van de Beconcini familie, om thuis na te genieten of te geven als souvenir.

Bekijk een korte video van onze wijnproeverijen, maar kijk uit.. na het bekijken zul je een niet te onderdrukken behoefte hebben voor wijn uit Toscane!

Wijnproeverij bij Belmonte Vacanze

bottle.olive_.oil_-71x300[1]Op ongeveer 30 kilometer van Belmonte Vacanze in Montaione gelegen ligt Azienda Agricola Beconcini in San Miniato, waar Eva en haar familie je zullen verwelkomen met een bijzondere wijnproeverij op hun boerderij. Als je graag wil genieten van heerlijke Chianti maar ook erg benieuwd bent naar het ontdekken van de geheimen van het produceren van Chianti Classico, dan raden we aan om een bezoek te brengen aan Azienda Agricola Beconcini.
Eva neemt je mee op een reis door haar wijnkelders en wijngaarden van haar boerderij, die uitkijkt over de vallei met San Miniato. Hierbij legt ze uit hoe ze haar druiventeelt omvormt tot heerlijke Chianti Classico. Na de rondleiding nemen Eva en Pietro je mee in hun thuis waar je kunt hun wijnen kunt proeven, samen met een hapje van typisch Toscaanse specialiteiten als crostini met ham, knoflookbrood metolijfolie of de lekkere cantucci met Vin Santo! De kosten per persoon voor de rondleiding met proeverij zijn 15 euro per persoon. Ter plaatse kun je ook flessen wijn, grappa en vin santo kopen van de Beconcini familie, om thuis na te genieten of te geven als souvenir.

Bekijk een korte video van onze wijnproeverijen, maar kijk uit.. na het bekijken zul je een niet te onderdrukken behoefte hebben voor wijn uit Toscane!

 

Ontdek meer over deze wijnen op  agricolatamburini.it

Comments are closed.