Via Torri 62 Iano, Montaione, FI, Italia
+39 0 571 20125
info@belmontevacanze.com
Prijzen
Over ons

slider-about-us

We zijn een authentieke ‘Tuscany D.O.C’ familie!

In 2003 openden Piero (onderaan links) en zijn vrouw Simona (rechts) Belmonte Vacanze. Nu nog, na tien jaar van gastvrijheid, streven we ernaar om zorg te dragen voor ons kleine stukje paradijs. We werken met hart en ziel en we doen ons best om jouw een droomvakantie te laten ervaren. Het maakt ons enorm gelukkig dat gasten ieder jaar terugkomen om hun vakantie bij ons te vieren!

 

Ons team in detail!

Piero: de baas.

pieroHet dorpje Iano was de plek waar hij zijn zondagen spendeerde, rijdend op een paard door het gebied, sinds zijn vader Ermanno het gebied kocht in 1960. Nadat hij een heel leven gewerkt had in de bouwindustrie, besloot Piero in 2000 dat het familieeigendom meer kon zijn dan enkel een boerderij. Het werk werd eindelijk voltooid in de zomer van 2003 met de opening van Belmonte Vacanze. Vandaag de dag is Piero nog altijd verantwoordelijk voor de constructie van het park. Ieder jaar brengt hij verbeteringen aan, met name in de winter. Een voorbeeld? Het zwembad heeft hij zelf ontworpen!

Simona: de bazin.

simonaAls je aankomt in je appartement die fantastisch is opgeruimd met een oog voor detail, dan kun je Simona bedanken. Met hart en ziel heeft ze zich gestort in het avontuur met Piero in 2003 en werd toen verliefd op Belmonte Vacanze. Simona is verantwoordelijk over het management van de appartementen en rent ze van het ene appartement naar het andere om te controleren dat alles goed is. Simona mag verder graag lezen en kookt erg lekker!

Elisa: de manager.

elisaElisa, van origine afkomstig uit Montaione, is bij Belmonte Vacanze komen werken in 2007 nadat ze haar taalstudie had afgerond. Sindsdien is ze een deel van de familie geworden! Ze regelt alles met betrekking tot de reserveringen, de receptie, vertalen en alle andere 3000 taken samen met Lauro! Mocht je iets nodig hebben, vraag of e-mail Elisa: ze heeft altijd de oplossing voor je! Elisa houdt van winkelen en gaat graag op stap met vrienden.

 

Lauro: Manusje van alles.

lauroLauro is de zoon van Piero en Simona en is in 2003 gaan werken in het familiebedrijf nadat hij zijn rechtenstudie heeft afgerond. Verknocht aan Belmonte Vacanze besloot hij dat het zorgen voor de gasten in Toscane beter was dan het zijn van advocaat. Lauro is verantwoordelijk voor de internet- en marketingactiviteiten van Belmonte Vacanze, mede met social media. Als hij niet achter zijn computer zit, vind je hem bij de appartementen als hij de trouwe Marco of Telo helpt met reparaties. Lauro is een groot liefhebber van tennis. Vraag hem om een wedstrijd mee te spelen of check hem op Facebook!

Marco en Telo: de klusjesmannen

telo marcoAls het gras perfect gemaaid is of het zwembad er strak bij ligt in de morgen, dan gaat alle krediet naar Marco en Telo. Marco leeft om de hoek in Iano, zo’n 100 meter van Belmonte Vacanze. Telo komt uit Albanië. Je vindt hem rond Belmonte Vacanze als hij zijn hovenierstaken uitvoert. Als je hulp nodig hebt in jouw appartement staan ze direct klaar voor je.

Achter de schermen: Mauro

mauroJe zal hem niet zien op Belmonte Vacanze, want hij werkt op het administratieve kantoor in Fececchio. Daar is hij gespecialiseerd in de administratie, belastingen en accountancy, terwijl hij mede zorg draagt voor de websites samen met Lauro. Hij komt altijd om in het papierwerk, maar wenst je een hartelijke vakantie bij Belmonte toe vanuit Fucecchio!

 

Een stukje historie: er was eens een grootvader, genaamd Ermanno…

De vader van Piero, Lauro’s grootvader, had in 1960 de ingeving om ons prachtige gebied te kopen. Waar nu het zwembad ligt, was ooit eens een meertje. Waar nu appartementen staan, waren ooit de stallen voor de paarden en schuren waar de traktoren geparkeerd stonden. Overal daar omheen vond je olijfbomen en een paar druivenranken.

De basis van de agrarische productie was daarom ook olie, wijn en tarwe dat werd geoogst door de lokale werkploeg. In het midden van het gebied, waar je nu het ‘Eenden meertje’ vindt, was een kleine onyx mijn. Een harde gekleurde steen die destijds enorm populair was in Toscane.

Wanneer het eenmaal gedelfd was, werd het naar de schuur gedragen die je nu terugvindt bij de parkeerplaatsen. De stenen werden bewerkt de lokale specialisten uit Iano. Ze maakten de mooiste dingen als vazen, asbakken, gootstenen en zelfs tafels. Als je vandaag een wandeling maakt door het park vind je nog stukjes onyx en sporen van de oude mijn.

De omgeving waar Belmonte in ligt wordt ‘California’ genoemd; een naam die aangeeft dat de aarde vol met mineralen zit.

Als je besluit om de plekken van het Parco Benestare (een soort plek van natuurlijk schoon, waarvan er zich drie op ons park bevinden) kun je ook een tunnel vinden die ingang in de berg biedt, waar mijnwerkers ooit gewerkt hebben en waar het vandaag een natuurlijke waterbron heeft gevormd.

 

In de jaren negentig was het stadje Montaione een pionier op het gebied van ‘groene toerisme’. Vele argiturismi zagen het licht; omgebouwde boerderijen die ook gastvrijheid aanbieden in hun landelijke huizen en gerestaureerde ruïnes. Aan het einde van dat decennium was ook het moment dat Piero, Ermanno en Simona gestart zijn aan het project ‘Belmonte Vacanze’.

De rest is historie…


Ospiti camera #2
Ospiti camera #3
Ospiti camera #4

Via Torri 62
Iano, Montaione, FI, Italia

+39 (0)571 20 125


Routebeschrijving & Locatie